Trots op zilte roots | Asperges, boter en eieren
Samen met sterrenkok Edwin Vinke van Restaurant De Kromme Watergang ga je op pad!
Met een tot mobiele keuken omgebouwde schaftkeet trekken we de streek door op zoek naar (h)eerlijke ingrediënten.
In deze workshop: asperges, boter en eieren!
Op de zandgronden van Eede gaan we eigenhandig asperges steken.
Ook verzamelen we boter en eieren op boerderijen in de omgeving. De eieren worden vers geraapt bij het biologische leghennenbedrijf De Bruijckere-Vercraeye in Aardenburg.
In de keet, die we parkeren bij de aspergevelden van Spitsbroek, bereiden we samen een heerlijke verse maaltijd.
=================
Alle edities t/m de zomervakantie.
Inschrijven kan hier vanaf maandag 19 april 2021.
LENTE 2021 | Kreeft en zeewier | Yerseke
LENTE 2021 | Asperges, boter en eieren | Eede
LENTE 2021 | Lamsvlees of lamsoren? | Sluis/Cadzand
ZOMER 2021 | Kaasfondue en biologische groenten | Schoondijke/Breskens
ZOMER 2021 | Schelpdieren met zilte groenten | Waterdunen Groede
=================
Corona
Bij alle projecten dit voorjaar wordt rekening gehouden met de coronamaatregelen.
Doorgang van de projecten op de genoemde data is onder voorbehoud van de dan geldende richtlijnen.
Foto's
Let op! Tijdens de workshops met Edwin Vinke worden er foto's gemaakt door fotograaf Pieter d'Hoop.
Dit ten behoeve van een kookbook dat wordt uitgebracht naar aanleiding van deze reeks workshops.