Trots op zilte roots | Lamsvlees of lamsoren?
Samen met sterrenkok Edwin Vinke van Restaurant De Kromme Watergang ga je op pad!
Met een tot mobiele keuken omgebouwde schaftkeet trekken we de streek door op zoek naar (h)eerlijke ingrediënten.
In deze workshop: Lamsvlees, zeekraal en lamsoren!
We bezoeken de slagerij van Gijzels in Sluis en leren meer over waar lamsvlees vandaan komt.
Met een begeleider van het Zeeuws Landschap trekken we Het Zwin in op zoek naar zeekraal en lamsoren.
Lamsoren? Groeien die in Het Zwin? Je leert het in deze workshop...
Natuurlijk bereid je samen een maaltijd met lamsvlees en de zojuist verzamelde buit uit Het Zwin.
Hmmm, dat wordt smullen!
=================
Alle edities t/m de zomervakantie.
Inschrijven kan hier vanaf maandag 19 april 2021.
LENTE 2021 | Kreeft en zeewier | Yerseke
LENTE 2021 | Asperges, boter en eieren | Eede
LENTE 2021 | Lamsvlees of lamsoren? | Sluis/Cadzand
ZOMER 2021 | Kaasfondue en biologische groenten | Schoondijke/Breskens
ZOMER 2021 | Schelpdieren met zilte groenten | Waterdunen Groede
=================
Corona
Bij alle projecten dit voorjaar wordt rekening gehouden met de coronamaatregelen.
Doorgang van de projecten op de genoemde data is onder voorbehoud van de dan geldende richtlijnen.
Foto's
Let op! Tijdens de workshops met Edwin Vinke worden er foto's gemaakt door fotograaf Pieter d'Hoop.
Dit ten behoeve van een kookbook dat wordt uitgebracht naar aanleiding van deze reeks workshops.